/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

1.
2.
06:06
3.
02:46
4.
5.
6.

about

Recension ur GP 22/9-2010
Betyg 4 av 5 fyrar
“Om du tar bandnamnet bokstavligt och tänker dig en bourbonstinn sydstats-bar där rednecksen pillar mustaschen med ena näven och svingar uppercuts med den andra så passar Det blev handgemäng utmärkt in på barens lilla scen. Med ett sprucket pa, sargade stärkare och en gammal Elvis-mik står de där och spottar fram träskblues som om det inte fanns någon morgondag. De krängande, kantiga låtarna eggar publiken till världens barbrawl och när uppträdet väl är i gång drar sig inte bandet själva för att börja svinga. Autentiskt så det förslår.”
- Daniel Claesson

credits

released September 1, 2010

Elin Engberg - vocals, double bass
Christoffer Johansson - vocals, acoustic guitars, banjo
Bror Gunnar Jansson - vocals, semi-electric guitar
Emanuel Svensson - drums

tags

license

all rights reserved

about

Det Blev Handgemäng Sweden

Vi kommer länge få höra om den dagen. En fajt man sent kommer att glömma. Skjortärmarna rullades upp för Johansson, Jansson, Svensson och Engberg. Tung akustisk musik med foten i den amerikanska folktraditionens anda vällde ut ur molnet av kämpar. Det användes tillhyggen som gitarrer, banjos, kontrabasar och trummor. Tunga andetag, skrik och gnyenden bildade en genomträngande klagosång. ... more

contact / help

Contact Det Blev Handgemäng

Streaming and
Download help